اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ - تلفن : 8-36703885
چهره خوب که داشته باشیبا خیال راحت سلفی بگیرهیچ وقت برای زیبایی دیر نیستبا افتخار صورتگریمبرای زیبایی جایگزینی نیست
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / جوانسازی پوست / با انواع چروک پوست صورت آشنا شوید

با انواع چروک پوست صورت آشنا شوید

چین و چروک روی پوست، بخشی از روند طبیعی افزایش سن در بدن است. در واقع، تغییرات سلولی ایجاد شده در اثر گذر عمر باعث ایجاد این خطوط روی پوست می‌شود. وراثت و ژنتیک یکی از اصلی‌ترین عوامل در میزان و زمان ایجاد چین و چروک در اطراف است، البته از نظر علمی ثابت شده است که همه چیز درمورد چین و چروک پوست به سن مربوط نمی‌شود و عوامل دیگر نیز در شدت و میزان ایجاد آنها مؤثر هستند. تابش مستقیم آفتاب، اعتیاد به سیگار، عدم نوشیدن آب به میزان کافی و رژیم غذایی ناسالم، برخی از داروها و عوامل محیطی و ژنتیکی در ایجاد چین و چروک و میزان آن مؤثر هستند.

آنچه در این مطلب میخوانید

چین‌های صورت به دو دسته تقسیم میشوند. خطوط دینامیک که خطوطی هستند که در حالت عادی وجود ندارند و تنها در زمان فعالیت عضلات پیشانی مانند زمان اخم کردن پدیدار میشوند. دیگری خطوط استاتیک هستند که به صورت دائمی در پیشانی وجود دارند و ربطی به فعالیت عضلانی ندارند. این خطوط معمولاً بر اثر افزایش سن و عدم درمان خطوط دینامیک ایجاد میشوند.

علل ایجاد چروک پوست

خطوط استاتیک

چروک های استاتیک آن دسته از خطوط چهره هستند که بدون انقباض عضلانی و حتی وقتی صورت در حال استراحت است نیز قابل مشاهده هستند. این چروک ها ناشی از فقدان کشسانی پوست در اثر آسیب های حاصل از نورخورشید، دخانیات، ژنتیک، سوء تغذیه یا چروک های دینامیک دراز مدت هستند.

خطوط استاتیک و داینامیک صورت

خطوط داینامیک

چروک های دینامیک، آن دسته از چروک ها و خطوطی هستند که وقتی صورت خود را حرکت می دهید ظاهر می شوند. این نوع چروک‌ها، در اثر ابراز احساسات و حرکات تکراری صورت و به خاطر انقباض عضلات متصل به پوست به وجود می آیند. متداول ترین نقاط چروک های دینامیک، خطوط اخم بین ابروها، خطوط افقی روی پیشانی و خطوطی که از گوشه خارجی چشم ها امتداد می یابند (پا کلاغی) هستند.

روشهای درمان‌ چروک پوست

رتینوئیدهای موضعی

رتینوئیدهایی مانند ترتینوئین (رنووا، رتینا) و تازاروتن (اویج، تازاروک) که از ساختار ویتامین A استخراج می‌شوند، علاوه بر کاهش سرعت ایجاد چین و چروک در بهبود شرایط چین و چروک ‌های سطحی نیز مؤثر هستند. البته استفاده از این ترکیبات به‌ صورت موضعی نیاز به استفاده از کرم ضد آفتاب با درصد محافظت بالا دارد. کرم ‌های مورد استفاده برای درمان چروک دور چشم معمولاً حاوی این ترکیبات هستند.

لیزر درمانی

با استفاده از پرتودرمانی، لایه بیرونی پوست از بین می رود و باعث تحریک لایه های زیرین برای تولید کلاژن می گردد. پوست، ارتجاعی تر شده و بعد از چندین جلسه درمان، طراوت لازم را باز می یابد.

بوتاکس

سم بوتولینوم نوع A که اغلب با نام بوتاکس در بین عامه مردم شناخته می شود، در دوز کم به عضلات مشخصی تزریق می شود. این عمل باعث می شود که عصب های عامل شکل گیری چروک، به صورت موقت غیر فعال شوند. تزریق بوتاکس می تواند خطوط پیشانی ، خطوط اخم بین چشم ها و مواردی از این دست را کاهش دهد.

پرکننده های تزریقی

این مواد شامل ژل، اسید هیالورونیک و چربی طبیعی بدن هستند. این مواد به محل دقیق چین و چروک ها تزریق می شوند تا پوست، حالت مدنظر فرد را پیدا کند و مانند بوتاکس، برای نتایج ماندگار، تزریق باید هر چند ماه یک بار تکرار شود.

لایه‌بردارها

این محصولات که تنها به صورت موضعی تجویز می‌شوند با برداشت و پاک کردن لایه‌ای از سلول‌های مرده از سطح پوست، آن را برای تکثیر سلول‌های جوان تحریک می‌کنند. لایه‌بردارها به صورت لوسیون، ماسک، اسکراب و پماد عرضه می‌شوند. مؤثرترین لایه‌بردارها حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها یا ترکیبات گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید هستند. تأثیر این ترکیبات بر روی چین و چروک‌های عمیق نامحسوس است و در واقع بیشتر جنبه پیشگیرانه دارند.

آنتی‌اکسیدان‌های خوراکی

ویتامین‌های A، E و C بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان‌های مؤثر در سلامت سلول‌های پوست را دارند. آنتی‌اکسیدان‌ های موجود در این ویتامین‌ها در کاهش التهاب و آسیب پوستی مؤثر بوده و تأثیرات ناشی از اشعه ماوراء بنفش را کاهش می‌دهند. مصرف این ویتامین‌ ها علاوه بر اشکال موضعی، به صورت خوراکی نیز برای تقویت پوست تجویز می‌شود.

کلاژن‌های خوراکی

کلاژن که اصلی‌ترین ماده برای حفظ خاصیت الاستیکی پوست است، در کرم‌ها و لوسیون‌های موضعی بسیار به کار می‌رود؛ اما مصرف کلاژن به صورت خوراکی تأثیری چند برابر از مصرف آن به‌صورت موضعی دارد. مصرف مکمل ‌های کلاژن از بهترین درمان ‌های دارویی برای کاهش سرعت پیری پوست است.

رادیوفرکوئنسی (ترماژ)

امواج رادیوفرکوئنسی (RF) لایه های زیرین درم پوست را در معرض حرارت قرار داده و موجب تحریک ساخت رشته های کلاژن جدید می گردند. این روش پوست را سفت کرده و چین و چروک را کاهش می دهد. درمان با رادیوفرکوئنسی برای موارد خفیف و چروک های ریز بیشترین کاربرد را دارد.

هایفوتراپی (HIFU)

روش هایفوتراپی که مخفف امواج متمرکز فراصوت با شدت بالا (High Intensity Focused Ultrasound) است، به عنوان روشی غیرتهاجمی برای مقابله با پیری پوست به کار برده می شود. این روش درمانی مزایایی مشابه با لیفت صورت را در بر داشته و شما را از این قبیل جراحی های تهاجمی و پر دردسر بی نیاز می کند. گرمای ناشی از امواج فراصوت در این روش سلول های مورد هدف در پوست را از بین برده و واکنشی التهابی را در محل ایجاد می کند. در طی این واکنش، بدن برای کمک به رشد مجدد سلول ها کلاژن می سازد.

اينستاگرام دکتر رامين مدرسي

پیشگیری از چین و چروک پوست


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :سیف اللهی [ 1402-08-22 ]
من با اینکه 23 سال بیشتر سن ندارم ولی پوستم خیلی چروک داره و باید از همین سن به فکر جوانساری پوست باشیم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

کلینیک پوست، زیبایی، لیزر و کاشت موی دکتر مدرسی در سال ۸۸ با مسئولیت و مدیریت دکتر رامین مدرسی (پزشک پوست و مو) فعالیت خود را آغاز کرد. هدف کلینیک پوست دکتر مدرسی استفاده از جدیدترین و پیشرفته ترین دستاوردهای دانش و تکنولوژی در محیطی مدرن و آرامش بخش برای ارائه بهترین خدمات پوست مو و زیبایی در اصفهان می‌باشد.

این کلینیک با بهره گیری از بهترین پزشکان پوست، مو، زیبایی، لیزر و جراحی پلاستیک در اصفهان خدمات خود را ارائه می‌دهد.
کلینیک دکتر مدرسی با کادری مجرب، محیطی مناسب، امکانات و تجهیزات به روز دنیا، تمامی خدمات را در حوزه پوست مو و زیبایی، در اختیار مراجعه کنندگان محترم قرار می‌دهد.