اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ - تلفن : 8-36703885
برای زیبایی جایگزینی نیستچهره خوب که داشته باشیبا خیال راحت سلفی بگیرهیچ وقت برای زیبایی دیر نیستبا افتخار صورتگریم
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات پوست و مو / سلولیت چیست و چگونه درمان می شود؟

سلولیت چیست و چگونه درمان می شود؟

امروزه خیلی از افراد دچار بیماری‌های پوستی مختلفی هستند که روز به روز با پیشرفت علم و تکنولوژی راه‌های درمان مختلفی برای آن‌ها ابداع می‌گردد. اغلب بیماری‌ها و مشکلات پوستی شاید مشکلی در سلامتی فرد به وجود نیاورند؛ اما به دلیل اینکه زیبایی ظاهری فرد را دچار مشکل کرده و اعتماد به نفس وی را کاهش می‌دهند بیشتر مورد توجه بوده و درمان و پیشگیری آن‌ها دارای اهمیت زیادی است. از جمله‌ی این بیماری‌های پوستی مهم که رواج چشمگیری یافته است، سلولیت پوستی است که اکثر افراد به ویژه زنان آن را تجربه کرده و به دنبال راه‌های درمان و یا پیشگیری آن هستند.

سلولیت، نوعی عارضه‌ی پوستی است که به صورت موضعی بر روی پوست بدن به وجود می‌آید و باعث می‌شود که سطح پوست، دارای فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌های ریز و درشت شود. زمانی که فرد به سلولیت دچار می‌شود، پوستش به اصطلاح، به شکل بافت «پوست پرتقال» در می‌آید. بروز این بافت، در اثر بزرگ شدن و گسترش یافتن بافت‌های چربی زیر پوست است. به این صورت که بافت چربی حجم بیشتری پیدا می‌کند، پوست را کشیده و به سمت بالا فشار می‌دهد؛ اما از طرف دیگر، رشته‌هایی که پوست را بر سر جایش نگه می‌دارند (رشته‌های فیبروزی یا سپتا)، مانع از از جابه‌جایی سطح پوست می‌شوند و در نتیجه، سطح پوست دارای ناهمواری‌ می‌شود.

سلولیت‌ها اغلب بعد از سنین بلوغ دیده می‌شوند و در خانم‌ها به دلیل اینکه حجم فیبر در بافت‌های مفصلی و ارتباط دهنده آنها بیشتر است، به میزان بیشتری وجود دارد که به حدود 80-90 درصد می‌رسد. ممکن است در خانم‌های جوان هم سلولیت دیده شود؛ اما میزان آن در افرادی که سن بالاتری دارند، به دلیل نازک شدن پوست بیشتر است. با افزایش چربی و شل شدن عضلات بدن، درصد بروز سلولیت بیشتر می‌شود.

سلولیت عارضه پوستی شایعی به ویژه در زنان است که به خودی خود بی ضرر بوده و سلامتی فرد را تهدید نمیکند. با این وجود به دلیل ظاهر نازیبا، ممکن است فرد مبتلا را برای درمان این عارضه تحریک نماید. کلینیک تخصصی دکتر رامین مدرسی در اصفهان ارائه دهنده روشهای متعدد درمان سلولیت می‌باشد که با این روشها بدون جراحی و به طور مؤثر می‌توان ایجاد سلولیت بر روی پوست را بهبود بخشید. روشهایی که برای درمان سلولیت در این مرکز مورد استفاده قرار می‌گیرد، آر اف فرکشنال، کویتیشن، لیزر درمانی و ... هستند. لطفا به‌ منظور دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این روشها و تعیین وقت قبلی در این مرکز می‌توانید با شماره‌ تلفن : 8-36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.

عوامل مؤثر در بروز سلولیت

بروز عارضه‌ی سلولیت معمولاً از دوران نوجوانی و آغاز بلوغ، شروع می‌شود. دلیل سلولیت افزایش تجمع چربی زیر پوستی است؛ به طوری که قسمتی از پوست برآمده می‌شود و سایر نواحی که به رشته‌های نگهدارنده‌ی پوستی متصل هستند، بر سر جایشان باقی می‌مانند. در نتیجه پوست ناهموار شده و دارای برآمدگی‌های ریز و درشت می‌شود. سلولیت در ابتدا شاید چندان آشکار نباشد؛ اما به مرور زمان و با افزایش سن، پوست نازک‌تر شده و این عارضه، نمود بصری بیشتری پیدا می‌کند.

سلولیت

توجه باید توجه داشت که افزایش سن تنها عامل مؤثر در بروز سلولیت نیست. عوامل دیگری همچون اضافه وزن و چاقی، عوامل ژنتیکی و ارثی، عدم ورزش و سبک زندگی کم‌تحرک و البته رژیم غذایی نامناسب نیز در بروز این معضل دخیل هستند. از آنجایی که مقدار استروژن موجود در بدن نیز از دیگر عوامل ابتلا به سلولیت است، طبیعی است که این مشکل در زنان، بسیار شایع‌تر از مردان باشد.

علائم سلولیت

علائم سلولیت چندان پیچیده نیست و هر کسی می‌تواند به راحتی آن را تشخیص دهد. به زبان ساده، وقتی فرد به سلولیت دچار است، سطح پوست او پر خواهد شد از ناهمواری، برآمدگی و فرورفتگی. به عبارت دیگر، سطح پوست به نوعی موجدار می‌شود و به سطح پوست پرتقال شباهت پیدا می‌کند. بسته به نوع سلولیت، میزان و عمق این برآمدگی‌ها نیز متفاوت خواهد بود. در سلولیت سبک و خفیف، این علائم را تنها با کشیدن و فشار دادن پوست می‌توان دید.

انواع سلولیت

در زبان عامه، مردم سلولیت را «عارضه‌ی پوست پرتقالی» یا «پوست حفره پنیری» نیز می‌نامند. این عارضه، در زنان بسیار شایع‌تر است. بد نیست بدانید که سلولیت در مراحل خفیف و ابتدایی آن، تنها ظاهر پوست را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ اما با پیشرفت، این عارضه با درد نیز همراه خواهد بود.

به صورت کلی، سلولیت را به سه مرحله تقسیم‌بندی می‌کنند:

1- سلولیت سبک (Soft Cellulite)

سلولیت سبک یا ملایم، تنها به صورت افتادگی یا ناهمواری سطح پوست در نواحی بازو، ران و کفل باسن بروز پیدا می‌کند. دلیلش نیز این است که تجمع چربی در این نواحی نسبت به سایر نواحی بیشتر است. سلولیت سبک را با عنوان سلولیت فلاسیدی نیز می‌شناسند. این نوع از سلولیت، در اثر تجمع غیرطبیعی و غیرمتعادل در نواحی نام‌برده، به وجود می‌آید. به علاوه، زمانی که دراز کشیده باشید نیز آشکارتر خواهد بود. این نوع از سلولیت دردی به همراه ندارد و وقتی که لمسش کنید، حالتی ژله‌ای و لرزان دارد. به نظر متخصصان، بهترین راه برای از بین بردن این نوع از سلولیت، تغییر رژیم غذایی و ورزش روزانه است. به صورت کلی، تغییر سبک زندگی و سالم زندگی کردن، اولین قدم برای از بین بردن نشانه‌های ظاهری سلولیت خواهد بود.

2- سلولیت سخت (Hard Cellulite)

سلولیت نوع دوم را با عنوان سلولیت سخت می‌شناسند و می‌توان گفت که به نسبت، نوع شدیدتری از این عارضه به حساب می‌آید. این نوع، حتی در زنانی که وزن مناسبی دارند و دچار چاقی موضعی نیستند نیز رخ خواهد داد. ممکن است لمس و دست زدن به سلولیت نوع دوم، با اندکی درد نیز همراه باشد. برای تشخیص این نوع، تنها کافی است که نگاهی به پوست نواحی ران و کفل بیندازید. اگر ناهمواری‌ها و برآمدگی‌ها عمیق‌تر از حد معمول سلولیت بودند، شما به نوع دوم آن دچار هستید. این نوع از سلولیت دقیقاً شبیه به پوست پرتقال است.

همانطور که گفتیم، این نوع از سلولیت با درد همراه است. اگر درد آن رفته رفته افزایش یافت و باعث ناراحتی شما شد، حتماً باید به پزشک مراجعه کرده و آن را درمان نمایید؛ زیرا این تازه ابتدای معضلات است. هر چقدر که زودتر دست به کار شوید، زودتر هم از شر این عارضه خلاص خواهید شد. در نهایت، لازم است بدانید که این نوع از سلولیت را نمی‌توان با ورزش و رژیم غذایی درمان کرد.

3- سلولیت اِدِماتیک (Edematous Cellulite)

این نوع سلولیت، شدیدترین نوع آن است. علت اصلی بروز این نوع را عدم جریان مناسب خون دانسته‌اند. سلولیت ادماتیک بسیار دردناک است و حتی نشستن را برای افراد سخت می‌کند. این نوع، معمولاً در نواحی زانوها و ران نمایان می‌شود. در بعضی اوقات در نواحی تحتانی پا نیز قابل مشاهده است. این نوع از سلولیت در موارد پیشرفته، حتی فرم و شکل طبیعی پا را تحت تأثیر قرار خواهد داد. آماس و ورم به همراه دارد و البته بسیار دردناک است؛ اما گذشته از علائم بالا، این نوع، بسیار نادر است و در اکثر مواقع، در زنان میانسال رخ می‌دهد.

درمان سلولیت ادماتیک بسیار سخت و پیچیده است. پزشکان متخصص برای درمان این نوع، همواره پیشنهاد می‌کنند که جریان خون را به نحوی در نواحی یاد شده، بالا ببریم یا اینکه ممکن است برای درمان آن، از روش زهکشی لنفاوی (lymphatic drainage) استفاده نمایند.

روش‌های درمانی سلولیت

درمان سلولیت، بسته به نوع آن متفاوت خواهد بود. پیدا کردن بهترین نوع درمان، خود روندی جداگانه دارد و باید زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد. بعضی از راهکارهایی که برای درمان سلولیت معرفی شده‌اند، دارای اعتبارهای لازم از مراجع بهداشتی هستند، درمانی قطعی به حساب می‌آیند و امتحانشان را پس داده‌اند؛ اما متأسفانه هیچ کدام دائمی نیستند.

اکثر درمان‌های معرفی شده برای سلولیت، هر کدام برای هدف خاصی تجویز می‌شوند و بیشترشان برای از بین بردن نشانه‌های ظاهری این عارضه است. از درمان‌های رایج سلولیت، می‌توان موارد زیر را نام برد:

صوت درمانی (Acoustic wave therapy)

این نوع روش، یکی از تکنیک‌های غیرتهاجمی برای درمان سلولیت است که با استفاده از انرژی امواج صوتی، سعی در بهبود و افزایش جریان خون دارد. به علاوه، به افزایش کشش سطح پوست نیز کمک می‌کند.

کربوکسی‌تراپی (Carboxytherapy)

این نوع روش درمانی، بیشتر برای از بین بردن علائم ظاهری سلولیت به کار می‌رود. به این صورت که با تزریق گاز کربن دی‌اکسید به زیر پوست، به برطرف کردن ناهمواری‌های آن، کمک می‌کنند.

استفاده از پماد و کرم رفع سلولیت

این روش درمانی جزو همان روش‌های موقتی است که پیشتر بدان اشاره کردیم. این روش تنها برای از بین بردن علائم ظاهری سلولیت کاربرد دارد و چندان به درمان آن کمکی نمی‌کند. کرم‌هایی که در آن‌ها ترکیبات کافئین وجود دارد، در دی‌هیدراته کردن سلول‌های چربی مؤثر هستند و کرم‌هایی که ترکیبات رتینول دارند، می‌توانند به سفت شدن پوست کمک کنند.

پماد رتینول برای درمان سلولیت بسیار مؤثر است.

کرایولیپولیز (Cryolipolysis)

این روش از دیگر روش‌های درمان سلولیت به شمار می‌رود و البته یکی از روش‌های تأیید شده از طرف مراجع بهداشتی (مثلاً FDA) نیز است. در این روش، با استفاده از سرما، سلول‌های چربی زیر پوست را فریز می‌کنند و به از بین بردن سلولیت، اقدام می‌کنند. این روش، یک تکنیک غیرتهاجمی است و ممکن است اخذ نتیجه‌ی نهایی، چندین دوره و چند ماه به طول بینجامد.

اندرمولوژی (Endermologie)

در اندرمولوژی معمولاً به کمک ماساژ، به رفع و درمان سلولیت می‌پردازند. این روش، یک روش برای لاغری موضعی نیز به شما می‌رود. در این روش، با استفاده از ماساژهای محکم و شدید و با استفاده از ابزارهای مکنده به رفع برآمدگی‌ها و ناهمواری‌های سطح پوست کمک می‌کنند. البته باید توجه داشت که این درمان طولانی بوده و البته تأثیر آن نیز موقتی است.

درمان سلولیت ران با لیزر

درمان سلولیت با استفاده از لیزر به ویژه سلولیت های ران، یک درمان نیمه‌تهاجمی به حساب می‌آید. در این روش با استفاده از امواج خفیف لیزر، نسبت به سفت کردن و یا ضخیم کردن پوست اقدام می‌کنند. در این روش پزشک، پوست را بی‌حس کرده و دستگاه مخصوص را به زیر وارد می‌کند، سپس با قطع کردن فیبروزها و رشته‌ها و البته از بین بردن چربی‌ها به کمک امواج، به رفع سلولیت می‌پردازد.

میکرودرم اَبریژن (Microdermabrasion)

این روش صرفاً باید توسط پزشک پوست انجام شود. در این روش، کریستال‌های بسیار ریزی بر روی پوست اسپری شده و به کمک دستگاه مخصوص، به نوعی سطح پوست را تراش می‌دهند. این روش برای متعادل‌سازی رنگ پوست به کار می‌رود؛ اما می‌تواند برای برطرف کردن سلولیت نیز مؤثر باشد.

لیپوساکشن فراصوت (Ultrasonic liposculpting)

در این روش، با استفاده از امواج فراصوت، بافت‌های چربی مورد هدف قرارگرفته و از بین می‌روند. در نتیجه علائم سلولیت نیز کاهش می‌یابد.

سابسیژن (Subcision)

در این روش، سوزن‌های مخصوص وارد زیر سطح پوست می‌شود، به کمک این سوزن‌ها چربی‌ها برداشته می‌شود و در نتیجه نشانه‌های ظاهری سلولیت تا حد چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. این روش نیز موقتی به حساب می‌آید؛ اما اثرات آن تا دو سال باقی خواهد ماند.

اینستاگرام دکتر رامین مدرسی

عوارض ابتلا به سلولیت

در موارد نادر، عوارض جدی ایجاد می‌شود. این موارد عبارتند از:

درمان بیماری های پوستی ، جوانسازی، تزریق ژل ، بوتاکس و تزریق چربی ، کاشت مو وابرو ، ریش و سبیل ، همچنین لیزر موهای زائد از جمله اقداماتی است که در کلینیک تخصصی دکتر رامین مدرسی در اصفهان، در بهترین سطح به مراجعین محترم ارائه میگردد. شما میتوانید از طریق شماره تماس 36703885 - 031 از کلیه خدمات این مرکز مطلع گردید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

کلینیک پوست، زیبایی، لیزر و کاشت موی دکتر مدرسی در سال ۸۸ با مسئولیت و مدیریت دکتر رامین مدرسی (پزشک پوست و مو) فعالیت خود را آغاز کرد. هدف کلینیک پوست دکتر مدرسی استفاده از جدیدترین و پیشرفته ترین دستاوردهای دانش و تکنولوژی در محیطی مدرن و آرامش بخش برای ارائه بهترین خدمات پوست مو و زیبایی در اصفهان می‌باشد.

این کلینیک با بهره گیری از بهترین پزشکان پوست، مو، زیبایی، لیزر و جراحی پلاستیک در اصفهان خدمات خود را ارائه می‌دهد.
کلینیک دکتر مدرسی با کادری مجرب، محیطی مناسب، امکانات و تجهیزات به روز دنیا، تمامی خدمات را در حوزه پوست مو و زیبایی، در اختیار مراجعه کنندگان محترم قرار می‌دهد.