علل و درمان قرمزی و التهاب گونه ها
پوست برافروخته و قرمز زمانی اتفاق می افتد که صدها رگ خونی ریز در زیر پوست گشاد شده یا بزرگ می شوند. هنگامی که این رگ های خونی منبسط می شوند، به سرعت با خون بیشتری شده که می تواند پوست را قرمز یا صورتی نشان دهد. این اثر بیشتر در مناطقی از بدن که رگ های خونی به پوست نزدیکتر است، مانند گونه ها و سینه، دیده می شود. پوست ملتهب و قرمز ممکن است در اثر لمس، احساس گرما و یا سوزش مختصری ایجاد کند که معمولاً بی ضرر و وضعیتی کوتاه مدت است؛ اما توجه به علائم دیگری که همراه با گرگرفتگی همراه است بسیار مهم است. به هر دلیلی که علائم قرمزی روی پوست ظاهر شده باشند با روش های متناسب یا علل ایجاد آن و مراقبت های پوستی قابل درمان می باشد.
شما می توانید جهت انجام کلیه اقدامات جوانسازی و زیبایی ، تقویت و کاشت مو، ابرو، ریش و سبیل، لیزر موهای زائد ، تشخیص و درمان مشکلات و بیماری های پوست و مو ، تزریق ژل ، چربی و بوتاکس و ... که انجام آنها در مراکز تخصصی پوست مو مجاز است؛ به کلینیک دکتر رامین مدرسی در اصفهان مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علل قرمزی و التهاب گونه ها
دانستن علل مختلف احتمالی قرمزی صورت می تواند در شناسایی مشکل زمینه ای و جستجوی درمان مناسب کمک کند. شایع ترین علل قرمزی صورت عبارتند از:
- خشکی: کمبود رطوبت می تواند منجر به خشکی پوست شود که اغلب با قرمزی پوست همراه است.
- غذای تند: مصرف غذای گرم با مقدار زیاد ادویه ممکن است که صورت را برای چند دقیقه قرمز کند.
- دما: معمولاً به دلیل تغییرات دما، چه در هوای بسیار سرد یا گرم، قرمزی موقت روی صورت را تجربه می کنید.
- درماتیت سبورئیک: درماتیت یک بیماری التهابی پوستی غیر مسری است. درماتیت سبورئیک علائمی مانند خارش پوست ، بثورات و قرمزی روی صورت را نشان می دهد.
- روزاسه: روزاسه یک اختلال پوستی مزمن است و با قرمزی، جوش و شکستگی عروق خونی مشخص و معمولاً در سنین 30 تا 60 سالگی دیده می شود.
- اگزما: اگزمای پوستی که به عنوان درماتیت آتوپیک شناخته و با خارش پوست، خشکی، التهاب و قرمزی پوست مشخص می شود.
- لوپوس: لوپوس یک اختلال التهابی خود ایمنی است که باعث التهاب در اندام ها و پوست شده و اغلب به صورت قرمزی در سطح پوست ظاهر می شود.
سایر علل قرمز شدن پوست، عبارتند از:
- ورزش: ورزش به طور طبیعی دمای بدن را بالا می برد و جریان خون را در سطح پوست افزایش می دهد. این ممکن است به صورت برافروختگی پوست و قرمزی صورت مشاهده شود، به خصوص اگر رنگ پوست روشن تری دارید.
- لایه برداری بیش از حد: شستن مکرر صورت، به خصوص شستشو یا مالش آن، می تواند پوست را تحریک کرده و منجر به قرمزی شود. همین امر در مورد ماساژ شدید یا مکرر پوست صورت نیز صدق می کند.
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید نیز می تواند باعث قرمزی پوست صورت و آفتاب سوختگی شود.
- آکنه: آکنه یا جوشهای سرسیاه مشکلات پوستی رایجی هستند که افراد در هر سن و جنس را تحت تأثیر قرار میدهند. قرمزی صورت یک علامت رایج مرتبط با جوش های آکنه است.
- واکنش به دارو: برخی داروها و کرم های دارویی می توانند باعث قرمزی صورت به دلیل آلرژی، افزایش حساسیت شوند که احتمال دارد در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد شود. داروهای آکنه و لایه بردارها می توانند خشک کننده باشند و باعث تحریک و قرمزی شوند. استفاده بیش از حد از داروهایی مانند استروئیدهای قوی می تواند منجر به آتروفی پوست و قرمزی پوست شود.
- آلرژی: قرمزی صورت می تواند نشانه یک واکنش آلرژیک باشد که از نظر پزشکی به عنوان درماتیت تماسی شناخته می شود، پوست ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض محرک هایی مانند صابون، مواد شیمیایی، مواد شوینده یا غذاهایی که به آنها حساسیت دارید قرمز شود.
علائم قرمزی و التهاب گونه ها
قرمزی صورت می تواند با علائم مختلفی همراه باشد که در بین افراد و با توجه به علت قرمزی متفاوت است. این علائم عبارتند از:
- گرما
- التهاب
- عروق خونی قابل مشاهده
- برافروختگی چانه، گونه ها، بینی، پیشانی و گردن
- برآمدگی یا جوش در ناحیه آسیب دیده، گاهی همراه با احساس سوزش
موارد مستعد قرمزی و التهاب گونه ها
- افرادی که پوست صورت رنگپریده و بیرنگ دارند.
- زنان بیشتر در معرض دچار شدن به قرمزی پوست صورت هستند.
- مردان در صورت دچار شدن به قرمزی پوست صورت این مشکل را شدیدتر تجربه میکنند.
- کسانی که سریع سرخ میشوند و این حالت توأم با ایجاد گرما در پوست است.
- افرادی که الکل مصرف میکنند.
مراقبت های پوستی برای درمان قرمزی پوست
- بهتر است که قبل از استفاده از مواد آرایشی و یا هر نوع کرم ضد آفتاب آن را بر روی پوست خود تست کنید. برخی مواقع حساسیت به ترکیبات شیمیایی عامل به وجود آورنده قرمزی و التهاب هستند. در ضمن جهت مراقبت های پوست توصیه می شود از لوازم آرایشی اصل و معتبر که دارای تاریخ مصرف می باشند استفاده شود.
- واکنش های آلرژیک که در فصول مختلف برای افراد به وجود می آید می تواند در پوست صورت افراد حساس با علائمی مانند تورم و التهاب همین طور قرمزی همراه باشد. از این رو می توان با درمان مناسب واکنش های آلرژیک را از بین برده و قرمزی پوست را نیز تعدیل کرد.
- از مواد دیگری که می تواند قرمزی پوست را کم کند چای سبز است. در مراقبت های پوست گفته می شود به این دلیل که چای سبز دارای خاصیت جوان سازی برای پوست می باشد می تواند علائم قرمزی را به بهترین شکل ممکن رفع کند.
- استفاده از صابون ها و مواد شیمیایی حساسیت زا می تواند از موارد برانگیزاننده پوست و ایجاد قرمزی باشد. بهتر است از صابون ها و شوینده های ملایم جهت این امر استفاده کنید.
- اگر پس از شستن صورت از مرطوب کننده های مناسب و لوسیون های مخصوص استفاده کنید در نتیجه علائم خشکی روی پوست شما کم می شود و در نتیجه می توانید قرمزی را کمتر روی پوست خود مشاهده نمایید.
- صورت خود را همیشه پاکیزه نگه دارید. در مراقبت های پوست توصیه می شود آلودگی ها را از پوست خود پاک کرده و هیچ گاه با آرایش نخوابید تا مواد شیمیایی و انواع باکتری ها در بافت پوست شما نفوذ نکنند.
درمان قرمزی و التهاب گونه ها
اگر قسمتهای قرمز روی پوست خود دارید، پزشک ممکن است داروهای زیر را به شما پیشنهاد دهد:
- ژل بریمونیدین تارتارات دارویی است که برای استفاده در مورد اریتم مکرر مربوط به روزاسه، مورد استفاده قرار میگیرد. گفته شده که دارای اثر انقباضی عروقی است، به این معنی که رگهای خونی پوست را سفت میکند تا قرمزی صورت شما را کاهش دهد.
- آزلائیک اسید اثر ضد التهابی و کمدولیت در از بین بردن جوش و آکنه دارد. این دارو همچنین میتواند قرمزی صورت شما را کاهش دهد.
- مترونیدازول و داکسی سایکلین داروهای ضد باکتری هستند که میتوانند باکتریهای پوست شما را از بین ببرند و قرمزی و تورم مرتبط با عفونتها را کاهش دهند.
این داروها بسته به شدت ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد تا قرمزی پوست را برطرف کنند. پزشک شما همچنین ممکن است روشهای پزشکی زیر را برای کاهش قرمزی پوست یا التهاب توصیه کند:
- لیزر درمانی: این روش استفاده از نور لیزر یا نور شدید پالسی برای کمک به کاهش اریتما است و در نتیجه قرمزی پوست را کاهش میدهد.
- درم ابریژن : این روش شامل استفاده از برس سیمی برای خراشیدن یا ساییدن سطح پوست آسیب دیده است.
پیشگیری از قرمزی و التهاب گونه ها
- ترک مصرف الکل
- اجتناب از دمای شدید و لباس مناسب با آب و هوا
- نوشیدن مایعات فراوان برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد و کمبود آب بدن
- درمان هر بیماری پزشکی زمینه ای که ممکن است باعث برافروختگی پوست شود.
- حفظ وزن و فشار خون سالم با ورزش منظم و داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل
- یادگیری تکنیک های آرام سازی، مانند تمرینات تنفسی، هوشیاری و مراقبه، برای کنار آمدن با استرس
لیفت غیر جراحی پوست با روشهای کم عارضه و مقرون به صرفه برای جوانسازی پوست توسط دکتر رامین مدرسی، در اصفهان قابل انجام میباشد. اگر مایل به جوانسازی و لیفتینگ با روشهای مختلف غیرتهاجمی از جمله لیفت میدفیس با تزریق فیلر میباشید، جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
لیکن پلان مویی یا لیکن پلانوپیلاریس
تاریخ انتشار : 1401-06-21تاریخ بروز رسانی : 1403-04-27 -
اسکین تگ یا منگوله پوستی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-12-13تاریخ بروز رسانی : 1401-12-20 -
بهترین روشهای درمان شوره سر
تاریخ انتشار : 1401-04-07تاریخ بروز رسانی : 1401-04-12 -
علت پوسته پوسته شدن و خشکی، خارش و زخم پوست سر
تاریخ انتشار : 1401-01-16تاریخ بروز رسانی : 1403-04-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :ستاره [ 1403-03-05 ]
سلام صورتم قرمز شده چکار کنم
مراد حاصلی [ 1403-01-21 ]
سلام پوستم کلا قرمز طوری که همه مسخرم میکنم لطفا مشاوره بدید
نگین محمدی [ 1403-01-12 ]
من مدت طولانی از پماد بتامتازون وپماد کلوبتازول استفاده کردم چند شب میشه استفاده نکردم صورتم قرمز وخارش میکنه حالا چی باید کرد
علي علیزاده هستم [ 1402-07-20 ]
سلام صورتم قرمز هست چیکار گنم خوب بشع خيلی اذيت میشم خواهش میکنم کمکم کنید
طیبه السادات شفیعی [ 1402-04-06 ]
دکتر فوق العاده بیسواد وبی تجربه وقت هدر دادم وهزینه گزافی پرداخت کردم
بامری [ 1402-03-04 ]
صورتم قرمز هس چکار کنم خوب شه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .