لیزر جوش صورت چیست؟
انواع جوش صورت زمانی ایجاد میشود که سلولهای مرده پوست و چربی همراه با باکتریها در منافذ پوست انباشته شوند. این موضوع باعث ایجاد تورم و زخم میشود. بدن شما برای رویارویی با این آسیب، مکانیسم خود را دارد و با تشکیل کلاژن بیشتر سعی میکند که این مشکل را حل کند. این امر سبب ایجاد برآمدگیهایی مانند گوشت اضافه (اسکار کلوئید) یا اسکار هایپرتروفیک بر روی پوست میشود که در نهایت موجب ایجاد اسکار میشود. به عبارت دیگر شما زمانی اسکارهای آکنه را میبینید که پوستتان در حال درمان است.
از بین بردن جای جوش با لیزر میتواند در رفع برخی مشکلات ظاهری افراد بهشدت مؤثر و مفید باشند. گاهی ایجاد جوشهای متعدد در صورت یا بدن میتواند اثرات و علاماتی از خود بر جای گذارد که حتی پس از مدتها نیز بدن توان درمان و ترمیم آنها را نداشته باشد، اینجاست که بایستی از روشهای مناسب پزشکی برای درمان استفاده کرد. لیزر درمانی یک روش درمانی تهاجمی است که جایگزین مناسبی برای جراحی اسکار صورت میباشد. در این روش با استفاده از اشعه، لیزر جای جوش را برطرف میکنند.
اشعه لیزر تا لایههای عمیق پوست نفوذ میکند و سبب تحریک کلاژنسازی و ایجاد سلولهای جدید در پوست میشود. به همین خاطر ممکن است بلافاصله بعد از انجام لیزر درمانی، شاهد بهبود اسکارها نباشید و تا کامل شدن روند کلاژنسازی باید کمی منتظر بمانید. لیزرها، نورهای قوی تکرنگی هستند که به یک بازهی باریک طول موج، محدود میشوند. این نورهای تکرنگ روی پوست شما تابیده میشوند تا فیبروپلاستهای پوست را تحریک کنند. این فیبروپلاستها کلاژن و الاستین را که در اثر تشکیل جای جوش از بین رفتهاند، بازسازی میکنند.
کلینیک مجهز پوست، مو و لیزر دکتر رامین مدرسی، آماده ارائه خدمات درمانی آکنه و اسکار آکنه در اصفهان میباشد. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
مزایای لیزر جوش صورت
- به حداقل رساندن ضخامت و جای زخم
- ایجاد بافت نرمتر در پوست
- روشنکننده لکههای تیره پوست
- قفل کردن منافذ جهت جلوگیری از ایجاد جای زخم مجدد
- از بین برنده سلولهای مرده پوست
- از بین برنده آسیب لایه فوقانی سطح پوست
- ترغیب رشد سلولهای جدید و سالم و تحریک کلاژنسازی پوست به جهت پر کردن جای زخم
- درمان مناطقی که در آن جوشهای پوستی تمایل به ظاهر شدن دارند.
- برطرف کننده علائم سوختگی
انواع لیزر جوش صورت
لیزرهای تخریبی یا ABLATIVE:
این دستگاهها موجب تخریب و تبخیر بافتهای سخت و قدیمی زخمها میشوند و میتوانند ظاهر پوست را بهتر کنند. همچنین بافت زیرین اسکار را تحریک به تولید کلاژن میکنند تا سفت و محکم شود و به حالت قبل از جوش برگردد. این لیزرها برای مشکلات سطحی و از بین بردن بافتهای مزاحم لایه اپیدرم یا بالایی پوست، کارایی دارند. به همین دلیل دوره درمان و نقاهت با این لیزرها، طولانیتر است. معمولاً 3 تا 10 روز زمان نیاز دارد تا التهاب و قرمزی پوست پس از لیزر، از بین برود. لیزرهای اربیوم (Erbium YAG) و دی اکسید کربن (CO2)، از معمولترین دستگاههای لیزر تخریبی هستند.
لیزرهای غیرتخریبی یا NON-ABLATIVE:
این لیزرها بافتهای قدیمی را از بین نمیبرند و تنها با تحریک پوست به بازسازی کلاژنسازی، فرایند کاهش جای جوش و اسکار را سریعتر میکنند. دوره نقاهت این لیزرها کوتاهتر است؛ زیرا آسیبی به سطح پوست وارد نمیکنند و اثرگذاری آنها نیز بسیار کمتر است. لیزرهای دایود و ان دی یاگ (Nd: YAG) از این دست لیزرها هستند که در رفع موهای زائد بدن نیز نقش دارند. در واقع امواج لیزر در این دستگاهها، طیفهای آغازین فروسرخ را شامل میشوند که بیشتر با تولید گرما، پوست را به جوانسازی تحریک میکنند.
دستگاههای لیزر فرکشنال یا فراکسل (Fraxel):
این لیزرها میتوانند بافتهای مرده و زیرین زخم را از بین ببرند. در واقع اسکارهای عمیق پوستی و جای زخمهای ناشی از سوختگی یا مشکلات عمیق پوستی که در درم یا لایههای میانی پوست تشکیل شدهاند، با لیزرهای فرکشنال قابل درمان هستند.
متداولترین لیزرها برای از بین بردن جای جوش
- لیزرهای Erbium برای زخمهای سطحی و تجدید درمان استفاده میشود.
- لیزرهای دی اکسید کربن (CO2) برای زخمهای عمیقتر مورد استفاده قرار میگیرد. مدت درمان با لیزرهای Erbium و CO2 میتواند سه الی ده روز به طول بیانجامد تا قرمزی و جای جوش و زخم تمام لایههای سطحی پوست فروکش کند.
- لیزرهای پالس رنگ (Pulsed-dye lasers): هنگامی که نور لیزر پالس رنگ به پوست برخورد میکند، منعکس شده، منتقل میشود یا جذب میگردد. انرژی جذبشده بیشترین تأثیر بالینی را بر عهده دارد؛ زیرا انرژی مذکور به گرما تبدیل میشود و در نتیجه سلولهای بیمار را میکشد.
- لیزر ablative باعث بهبود ظاهر زخمها، زگیلها و چین و چروک پوست میشود. لیزرهای حرارتی مادون قرمز به لایه داخلی پوست نفوذ کرده و با تولید کلاژن باعث نوسازی سلولهای آسیبدیده پوستی میشود.
- احیاء مجدد لیزر ablative روشی است که با استفاده از یک ابزار لیزری، لایههای فوقانی پوست را از جای زخم و یا آکنه خارج کرده و سلولهای قدیمی پوست را بهمنظور آشکارسازی سلولهای جدیدتر و جوانتر از بین میبرد که بعضاً با عنوان لایهبرداری توسط لیزر شهرت دارد.
بهترین زمان انجام لیزر جوش
آکنهها و جوشها به دلایل مختلفی مانند نوع تغذیه، بلوغ، مصرف داروهای خاص، نوسانات هورمونی و یا اختلالات کبدی به وجود میآیند؛ بنابراین بهترین زمان برای انجام لیزر اسکارهای آکنه، زمانی است که علل بروز آکنه بررسی شود و این علل رفع شود.مادامی که آکنههای فعال بر روی پوست دارید، انجام لیزر جای جوش نتیجه مطلوبی به همراه ندارد؛ بنابراین اگر در سن بلوغ هستید و یا دارای اختلالات هورمونی هستید برای لیزر جای آکنه و جوش کمی صبر کنید.
نکات لازم پیش از لیزر جای جوش
ممکن است پیش از اقدام به درمان نیاز به رعایت برخی موارد خاص باشد تا واجد شرایط برای لیزر زخمهای آکنه باشید. آمادهسازی برای این درمان اغلب شامل موارد زیر است:
- هیچ مکمل آسپرین یا رقیقکننده خون را 2 هفته قبل از عمل لیزر نباید مصرف کنید.
- حداقل 2 هفته قبل از درمان سیگار نکشید.
- هیچ محصول مراقبت از پوست که حاوی رتینول است را 2 هفته قبل از درمان مصرف نکنید.
- به صورت موردی و با توجه به تشخیص پزشک معالج، ممکن است لازم باشد قبل از درمان با لیزر، داروهای درمان آکنه را متوقف کنید. اگر مستعد ابتلا به زخمهای سرد هستید، ممکن است یک داروی پیشگیرانه و آنتیبیوتیک تجویز شود.
نکات مهم برای مراقبت بعد از لیزر جای جوش
درمان با لیزر جای جوش را کاملاً از بین نمیبرد. در بهترین حالت، اسکارها بسیار کمرنگ خواهد شد. مراقبت بعد از لیزر جای جوش بسیار مهم است. بعد از درمان با لیزر، باید در هفتهها و ماههای بعدی در مورد مراقبت از پوست خود بسیار هوشیار باشید. پوست شما در معرض آسیب در برابر آفتاب قرار خواهد گرفت؛ بنابراین استفاده از ضد آفتاب قبل از ترک خانه بسیار ضروری است. همچنین باید 6 تا 8 هفته پس از درمان، از برنزه کردن یا فعالیتهای دیگری که منجر به قرار گرفتن در معرض شدید آفتاب میشود خودداری کرد. ممکن است پزشک، یک تونر یا مرطوب کننده مخصوص را تجویز کند. استفاده از این داروهای جانبی موجب میشود تا بهترین نتایج، از لیزر حاصل شود.
برای جلوگیری از ابتلا به عفونت باید ناحیه تحت درمان را تمیز نگه دارید. ممکن است پوست شما به مدت چند روز یا حتی چند هفته دچار قرمزی باشد. همچنین استفاده از کرمهای آرایشی تا یک هفته بعد از درمان توصیه نمیشود. نتایج درمان لیزر جای جوش فوراً قابل مشاهده نخواهد بود. در طی 7 تا 10 روز، متوجه میشوید که درمان تا حدود زیادی مفید بوده است.
عوارض لیزر جوش صورت
از عوارض این روش درمانی میتوان به ایجاد تاول، حساسیت و آلرژیهای مختلف پوستی، ایجاد عفونت، قرمزی پوست، التهاب و… اشاره کرد که البته این عوارض در برخی از افراد بلند مدت است و در برخی از افراد ظرف مدت چند هفته از بین میرود. همچنین در برخی از نواحی پوست، فرد احساس خارش و تغییر رنگ نیز میکند. گفتنی است که بیشتر افراد بعد از استفاده از این روش مانند افراد آفتابسوخته میشوند. هرچند که این عارضه دوام زیادی ندارد. درصورتیکه عوارض این مشکل تا مدتها در صورت افراد باقی ماند، باید حتماً به پزشک معالج خود مراجعه کنند.
بی شک ظهور عوارض پیری در هیچ فرهنگ و زمان و مکانی، خوش آیند نخواهد بود. همشهریان گرامی جهت رفع علائم پیری در پوست صورت، دستها و گردن میتوانید با اقدام به بهترین تزریق چربی در اصفهان، نزد پزشکان مجربی که در این حوزه فعالیت دارند، پوستی جوان و باطراوت داشته باشید بدون درگیری با عوارضی که از عدم تبحر پزشک ناشی میشود
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ
تلفن : 36703885 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
آکنه و سندروم تخمدان پلی کیستیک، تنبلی تخمدان و جوش
تاریخ انتشار : 1401-07-30تاریخ بروز رسانی : 1401-08-03 -
برای درمان آکنه روشهای لیزری بهتر هستند یا داروهای خوراکی و موضعی؟
تاریخ انتشار : 1401-07-15تاریخ بروز رسانی : 1401-07-17 -
هرگز جوش ها را دستکاری نکنید
تاریخ انتشار : 1401-05-16تاریخ بروز رسانی : 1401-05-18 -
پوست جوش دار چه نوع پوستی است و به چه مراقبتهایی نیاز دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-09-30تاریخ بروز رسانی : 1403-03-01 -
همه چیز در مورد راکوتان
تاریخ انتشار : 1401-03-18تاریخ بروز رسانی : 1401-03-19
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .